8th KSETA Plenary Workshop 2021

Europe/Berlin
Dorint Hotel Durbach

Dorint Hotel Durbach

Almstraße 49 77770 Durbach
Description


This year everything is different. Please see information box below.

All Fellows and Principal Investigators are cordially invited to participate in the eights plenary workshop of the whole school. The aim of the workshop is to learn more about all the research fields in KSETA and to strenghten cooperation and team building.

Participants
  • Adelina Lintuluoto
  • Albert Zhou
  • Alexander Droll
  • Alexander Elsenhans
  • Anke Pagels-Kerp
  • Daniel Baranowski
  • Dominic Hinz
  • Ekaterina Trifonova
  • Emanuel Pfeffer
  • Emilio Villa
  • Fabian Block
  • Federico Bontempo
  • Florian Wittig
  • Gudrun Heinrich
  • Guido Drexlin
  • Günter Quast
  • Heiko Schäfer-Siebert
  • Irmgard Langbein
  • Jaroslav Štorek
  • Jens Schäfer
  • Julian Saffer
  • Kathrin Bismark
  • Kathrin Valerius
  • Klaus Eitel
  • Leonard Köllenberger
  • Lucas Kunz
  • Marco Link
  • Markus Roth
  • Martin Angerer
  • Martin Descher
  • Martin Gabelmann
  • Martin Lang
  • Marvin Gerlach
  • Matthias Kleifges
  • Max Büsken
  • Maximilian Burkart
  • Maximilian Horzela
  • Melih Kara
  • Moritz Bauer
  • Nikita Shadskiy
  • Nikolaos Karastathis
  • Olena Tkachenko
  • Paras Koundal
  • Ralph Engel
  • Robert Gartmann
  • Robin Hofsaess
  • Roland Koppenhöfer
  • Roxanne Turcotte
  • Rufa Rafeek
  • Sara Martinelli
  • Sebastian Böser
  • Sebastian Kempf
  • Susanne Westhoff
  • Thomas Müller
  • Thomas Schwetz-Mangold
  • Torben Ferber
  • Ulrich Husemann
  • Ulrich Nierste
  • Vladimir Sidorenko
    • 09:00 10:00
      Arrival and registration 1h
    • 10:00 10:30
      welcome coffee 30m
    • 10:30 11:30
      Welcome and news from KSETA 1h
      Speaker: Urlich Nierste (KSETA)
    • 11:30 12:30
      Talks by PhD
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:00
      Observation of Gravitational Waves with the Einstein Telescope (working title) 1h
      Speaker: Stefan Hild (Univ. Maastricht)
    • 15:00 16:00
      Talks by PhD
      • 15:00
        Search for additional neutral Higgs bosons in the di-tau final state 30m
        Speaker: Maximilian Burkart
      • 15:30
        A New Operation Mode for the KARA Storage Ring: Investigation of the Negative Momentum Compaction Regime 30m
        Speaker: Patrick Schreiber (remote)
    • 16:00 16:30
      Coffee 30m
    • 16:30 17:30
      Collider Physics at the Precision Frontier 1h
      Speaker: Gudrun Heinrich (KIT)
    • 17:40 18:00
      move to Winzergenossenschaft 20m
    • 18:00 21:00
      Wine tasting 3h
    • 18:30 18:50
      Dinner at the hotel for all who are not going to the wine tasting 20m
    • 09:00 10:00
      Towards a radiometric measurement of the neutrino mass - Project 8 1h
      Speaker: Sebastian Böser (Univ. Mainz)
    • 10:00 11:00
      Talks by PhD
      • 10:00
        Irradiation Tests for the CMS Phase-2 Outer Tracker Sensor Production 30m
        Speaker: Jan-Ole Müller-Gosewisch (remote)
      • 10:30
        cancelled: Functional Tests of Silicon Strip Sensor Modules for the CMS Experiment 30m
        Speaker: Roland Koppenhöfer (remote)
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      New Physics from Top to Bottom 1h
      Speaker: Susanne Westhoff (Univ. Heidelberg)
    • 12:30 13:40
      Lunch 1h 10m
    • 13:40 14:00
      poster mounting 20m
    • 14:00 15:30
      poster session 1h 30m
    • 15:30 16:00
      Coffee 30m
    • 16:00 17:00
      Cryogenic detectors and superconducting electronics 1h
      Speaker: Sebastian Kempf (KIT)
    • 17:30 19:00
      EB meeting 1h 30m
    • 19:00 20:00
      Dinner 1h
    • 09:00 10:00
      Talks by PhD
      • 09:00
        Precise Higgs Boson Mass Predictions in the CP-Violating NMSSM 30m
        Speaker: Martin Gabelmann
      • 09:30
        Transmission Function Measurement of KATRIN’s Shifted Analyzing Plane 30m
        Speaker: Fabian Block
    • 10:00 11:00
      Cancelled: Circular colliders of today and tomorrow: LHC and the FCC Design Study 1h
      Speaker: Bastian Härer (cancelled)
    • 10:00 11:00
      Unification of forces: in memory of Wim de Boer 1h
      Speaker: Ulrich Nierste (KSETA)
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Talks by PhD
      • 11:30
        Pushing the Limits of the Trigger System at the Pierre Auger Observatory 30m
        Speaker: Martin Schimassek
      • 12:00
        Constraining the tau-neutrino transition magnetic moment at DUNE 30m
        Speaker: Albert Zhou
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:00
      If you want to become an astronaut and miss the application 1h
      Speaker: Anke Pagels-Kerp (DLR)
    • 15:00 15:30
      Talks by PhD
      • 15:00
        Mixed QCD-electroweak corrections to on-shell vector boson production at the LHC 30m
        Speaker: Maximilian Delto (TTP)
    • 15:30 15:50
      Farewell coffee 20m
    • 15:50 16:10
      depature of bus about 15:30 h 20m
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×