28 November 2022
University of Stuttgart

Das 8. bwHPC Symposium findet dieses Jahr am 28. November 2022 statt und wird vom Höchstleistungsrechenzentrum Stuttgart (HLRS) ausgerichtet.

Das bwHPC Symposium bietet eine einzigartige Gelegenheit zum aktiven Dialog zwischen den Forschungsgruppen, den Betreibern der bwHPC-Dienste sowie den bwHPC-Support-Zentren. Im Mittelpunkt steht die Präsentation wissenschaftlicher Projekte und Erfolge, die mit Unterstützung der landesweiten bwHPC Hochleistungsrechner im Rahmen der BaWü-Datenföderation erzielt werden konnten.

Die Teilnahme an dem Symposium ist kostenfrei und steht Wissenschaftlerinnen und Wissenschaftlern aller Fachrichtungen offen. Das bwHPC Symposium wird als hybride Veranstaltung durchgeführt. Die Vorträge werden in Präsenz im Rühle-Saal im HLRS gehalten und in eine Zoom-Konferenz eingespielt. Die Anzahl der Sitzplätze im Rühle-Saal wird von der im November 2022 gültigen Covid-19-Regelung abhängen.

Für weitergehende Fragen zur Veranstaltung oder bei Interesse einen Vortrag zu halten stehen wir Ihnen gerne unter der Adresse symposium2022@bwhpc.de zur Verfügung.

Wir freuen uns über Ihre Teilnahme.

Ihr bwHPC Symposium-Team

The 8th bwHPC Symposium this year will take place on November 28, 2022 and will be hosted at the High-Performance Computing Center Stuttgart (HLRS).

The bwHPC Symposium offers a unique opportunity to actively engage in a dialog between scientific users, operators of bwHPC services, and the bwHPC support centers. Its focus is on the presentation of scientific projects and success stories carried out with the help of bwHPC high-performance computing in the context of the BaWü data federation.

The symposium will be free of charge and open to researchers from all scientific fields. The bwHPC Symposium will be held as a hybrid event. The lectures will be held in presence in the Rühle Hall at HLRS and fed into a Zoom conference. The number of seats in the Rühle Hall will depend on the Covid-19 rule in effect in November 2022.

For further information on the event or in case of interest to present at the symposium, please contact symposium2022@bwhpc.de

We are looking forward to your participation.

Sincerely,
Your bwHPC Symposium team

Starts
Ends
University of Stuttgart
Rühle Saal
HLRS, Room 0.439 / Rühle Saal, University of Stuttgart, Nobelstr. 19, D-70569 Stuttgart, Germany

Time, location, deadline and fees

• There is no registration fee
Registration
Registration for this event is currently open.
The call for abstracts is open
You can submit an abstract for reviewing.
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now