International Workshop on Medical Ultrasound Tomography

America/Detroit
Integrative Biosciences Center

Integrative Biosciences Center

6135 Woodward Avenue Detroit, MI 48202 USA
Description

The 2nd International Workshop on Medical Ultrasound Tomography (MUST 2019)

Location: Detroit, Michigan, USA

Date: October 14-15, 2019

 

Book of Abstracts
MUST Program Booklet
Paper templates (Word)
Workshop Photo
  • Monday, 14 October
    • 07:30 08:15
      Breakfast and Conference Registration
    • 08:15 08:30
      Welcome and Opening Remarks
    • 08:30 09:20
      Keynote Talk: Gary Glover, Ph.D., Stanford University, "Ancient Ultrasound Tomography and MRI Perspectives of Breast Cancer"
    • 09:20 09:25
      5-Minute Break 5m
    • 09:25 09:45
      Oral Presentation: Systems: The New Generation of The Breast Ultrasound Tomography Imaging System in HUST (Junjie Song)
    • 09:45 10:05
      Oral Presentation: Systems: Progress Towards an Open-Source, Low-Cost Ultrasound Computed Tomography Research System (Morgan Roberts)
    • 10:05 10:25
      Oral Presentation: Systems: A Low-cost Ultrasound Computed Tomography System using Diagnostic Linear Arrays (Preena Patel)
    • 10:25 10:40
      Networking Break 15m
    • 10:40 11:20
      Invited Talk: Roman Maev, Ph.D., University of Windsor, "Transcranial Ultrasound Brain Imaging (TUBI) Solution for Point-of-Care Diagnosis of Traumatic Brain Injuries"
    • 11:20 11:40
      Oral Presentation: Systems: Towards 3D Brain Imaging in Small Animals using Full-Waveform Inversion (Thomas Robins)
    • 11:40 12:00
      Oral Presentation: Systems: The Efficiency of an All-reflective Omnidirectional Illumination for Photoacoustic Tomography with a Ring Ultrasound Transducer (Suhail Alshahrani)
    • 12:00 13:00
      Lunch Break 1h
    • 13:00 13:40
      Invited Talk: Rachel Brem, M.D., George Washington University, "Clinical Implications of Screening Breast Ultrasound: Past, Present and Future"
    • 13:40 13:45
      5-Minute Break 5m
    • 13:45 14:05
      Oral Presentation: Clinical Studies: Tissue Sound Speed: A Novel Imaging Biomarker for Measuring Tamoxifen Response (Mark Sak)
    • 14:05 14:25
      Oral Presentation: Clinical Studies: Tissue sound speed is more strongly associated with breast cancer risk than mammographic percent density: A comparative case-control study (Neb Duric)
    • 14:25 14:45
      Oral Presentation: Clinical Studies: Breast cancer development at the fat-gland interface (FGI): Importance of coronal imaging and ultrasound tomography (Peter Littrup)
    • 14:45 15:00
      Networking Break 15m
    • 15:00 15:40
      Invited Talk: Paul Carson, Ph.D., University of Michigan, "A History of US Transmission Tomography Emphasizing Approaches Out of the Mainstream"
    • 15:40 15:45
      5-Minute Break 5m
    • 15:45 17:00
      Discussion Session
    • 17:30 19:30
      Gala Dinner
  • Tuesday, 15 October
    • 07:30 08:30
      Breakfast and Conference Registration
    • 08:30 09:10
      Invited Talk: Lluis Guasch, Ph.D., Imperial College of London, "Ultrasound Imaging with FWI: From Breast to Brain"
    • 09:10 09:15
      5-Minute Break 5m
    • 10:55 11:00
      5-Minute Break 5m
    • 11:00 12:00
      Poster Session
    • 12:00 13:00
      Lunch Break 1h
    • 13:00 13:40
      Invited Talk: Mohammad Mehrmohammadi, Ph.D., Wayne State University, "Full-ring Photoacoustic Tomography: Light and Sound to Enhance Diagnosis of Breast Cancer"
    • 13:40 13:45
      5-Minute Break 5m
    • 15:05 15:35
      Data Challenge
    • 15:35 15:50
      Networking Break 15m
    • 17:10 18:00
      Discussion Session
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×