7th KSETA Plenary Workshop 2020

Europe/Berlin
Best Western Hotel Vierjahreszeiten

Best Western Hotel Vierjahreszeiten

Almstraße 49 77770 Durbach
Description


All Fellows and Principal Investigators are cordially invited to participate in the sixth plenary workshop of the whole school. The aim of the workshop is to learn more about all the research fields in KSETA and to strenghten cooperation and team building.

Participants
  • Achim Streit
  • Agnieszka Leszczyńska
  • Albert Zhou
  • Alexander Droll
  • Alexander Marsteller
  • Aliaksei Kachanovich
  • Andreas Haungs
  • Andreas Kopmann
  • Artur Gottmann
  • Barbara Lepold
  • Beate Bornschein
  • Christoph Heidecker
  • Christoph Schäfer
  • Corinna Hoose
  • Daniel Baranowski
  • Daniel Savoiu
  • David Seith
  • Dieter Zeppenfeld
  • Dominic HInz
  • Edmund Blomley
  • Ekaterina Trifonova
  • Emma Simpson Dore
  • Fabian Block
  • Flavia Gesualdi
  • Florian Herren
  • Florian von Cube
  • Florian Wittig
  • Guido Drexlin
  • Günter Quast
  • Harun Acaroglu
  • Heiko Schäfer-Siebert
  • Irmgard Langbein
  • Jan van der Linden
  • Janek Bechtel
  • Jens Tamson
  • Johann Kühn
  • Jonas Kellerer
  • Jonas Mueller
  • Jory Sonneveld
  • Juan Manuel Salum
  • Jubna Irakkathil Jabbar
  • Julian Gethmann
  • Kai Lukas Unger
  • Kathrin Valerius
  • Klaus Eitel
  • Klaus Rabbertz
  • Konstantin Asteriadis
  • Leonard Köllenberger
  • Luis Ardila
  • Lutz Schimpf
  • Manuel Elias García Redondo
  • Marc Korzeczek
  • Marc Weber
  • Marcel Köpke
  • Marcello Messina
  • Margarete Milada Mühlleitner
  • Marie Oehler
  • Marina Andrea Scornavacche
  • Markus Ahlers
  • Martin Angerer
  • Martin Gabelmann
  • Marvin Gerlach
  • Matias Perlin
  • Matthias Kleifges
  • Matthias Linster
  • Matthias Schnepf
  • Max Stadelmaier
  • Maximilian Burkart
  • Maximilian Delto
  • Maximilian Horzela
  • Maximilian Reininghaus
  • Meghana Patil
  • Michele Caselle
  • Monika Blanke
  • Mustafa Tabet
  • Nick Karcher
  • Olena Tkachenko
  • PARAS KOUNDAL
  • Patrick Schreiber
  • Ralf Ulrich
  • Ralph Engel
  • Roland Koppenhöfer
  • Roxanne Turcotte
  • Sascha Wüstling
  • Sebastian Brommer
  • Sebastian Wieland
  • Sebastian Wozniewski
  • Stefan Gieseke
  • Thiemo Schmelzer
  • Thomas Mueller
  • Thomas Schwetz-Mangold
  • Tim Huege
  • Ulrich Husemann
  • Ulrich Nierste
  • Ulrich Uwer
  • Victoria Tokareva
  • Vladimir Lenok
  • Vladimir Sidorenko
  • Wenjie Hou
  • Ziliang Wang
    • 09:00 10:00
      Arrival and registration 1h
    • 10:00 10:30
      welcome coffee 30m
    • 10:30 11:30
      Welcome and news from KSETA 1h
      Speaker: Urlich Nierste (KSETA)
    • 11:30 12:30
      Talks by PhD
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:00
      The PTOLEMY experiment, how to have a glance at the first second of the Universe 1h
      Speaker: Marcello Messina (INFN (Rome))
    • 15:00 16:00
      Talks by PhD
      • 15:00
        Beam Test Studies on 2S Module Prototypes for the CMS Phase 2 Tracker Upgrade 30m
        Speaker: Alexander Droll (ETP)
      • 15:30
        Measuring the energy loss function of electron-T2 scattering inside the Tritium source of KATRIN 30m
        Speaker: Lutz Schimpf (ETP)
    • 16:00 16:30
      Coffee 30m
    • 16:30 17:30
      Neutrinos and Multimessenger Astronomy 1h
      Speaker: Markus Ahlers (Univ. Kopenhagen)
    • 17:40 18:00
      Dinner at the hotel only on request. Please contact the organizers. 20m
    • 18:05 18:25
      move to event location 20m
    • 18:30 20:00
      Evening event (wine tasting and bouldern) 1h 30m
    • 09:00 10:00
      With "beautyful" quarks to new phenomena in particle physics 1h
      Speaker: Ulrich Uwer (Univ. Heidelberg)
    • 10:00 11:00
      Talks by PhD
      • 10:00
        Wideband Readout System for Microwave-Resonator Multiplexed Sensors 30m
        Speaker: Nick Karcher (IPE)
      • 10:30
        FPGA-based real-time track reconstruction for the CMS phase-2 tracker upgrade 30m
        Speaker: Luis Eduardo Ardila Perez (IPE)
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Clouds: physics and impact on climate 1h
      Speaker: Corinna Hoose (KIT)
    • 12:30 13:40
      Lunch 1h 10m
    • 13:40 14:00
      poster mounting 20m
    • 14:00 16:00
      poster session 2h
    • 16:00 16:30
      Coffee 30m
    • 16:30 18:30
      Joint meeting of PIs and EB 2h
    • 18:30 19:30
      Dinner 1h
    • 19:30 20:30
      Plenum of KSETA Fellows 1h
    • 09:00 10:00
      Talks by PhD
      • 09:00
        Characterization and Optimization of the KATRIN Tritium Source 30m
        Speaker: Alexander Marsteller (IKP)
      • 09:30
        Silicon drift detector upgrade for a sterile neutrino search at KATRIN: simulation, characterization and sensitivity 30m
        Speaker: Marc Korzeczek (ETP)
    • 10:00 11:00
      The CMS pixel detector: ready for the future? 1h
      Speaker: Jory Sonneveld (Univ. Hamburg)
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Talks by PhD
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:00
      FPGAs in Detector Instrumentation: concepts and trends 1h
      Speaker: Michele Caselle (KIT/IPE)
    • 15:00 15:20
      Farewell coffee 20m
    • 15:25 15:45
      depature of bus about 15:30 h 20m
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×