2nd KSETA Plenary Workshop 2015

Europe/Berlin
Best Western Hotel Vierjahreszeiten

Best Western Hotel Vierjahreszeiten

Almstraße 49 77770 Durbach
Johannes Blümer (KIT), Ulrich Nierste (KIT)
Description

All Fellows and Principal Investigators are cordially invited to participate in the second plenary workshop of the whole school. The aim of the workshop is to learn more about all the research fields in KSETA and to strenghten cooperation and team building.
Participants
  • Achim Streit
  • Alaa Kuotb Awad
  • Alexander Kurz
  • Alexander Schulz
  • Alexander Wlotzka
  • Alexis Descroix
  • Andreas Haungs
  • Andreas Heiss
  • Andreas Janzen
  • Andreas Kopmann
  • Anne Zilles
  • Ariel Bridgeman
  • Barbara Lepold
  • Beate Bornschein
  • Benedikt Freund
  • Benedikt Maier
  • Benedikt Peters
  • Benedikt Zimmermann
  • Benjamin Schmidt
  • Bernd Müller-Jacquier
  • Bernhard Holzapfel
  • Bernhard Siebenborn
  • Carolin Heidt
  • Christian Amstutz
  • Christian Boeser
  • Christian Day
  • Christian Pulvermacher
  • Christoph Wiegand
  • Colin Baus
  • Cécile Kéfélian
  • Daniel Kiss
  • Daniela Mockler
  • David Kunz
  • David Schmidt
  • Dieter Zeppenfeld
  • Dmitriy Kostunin
  • Dominik Haitz
  • Edmund Hertle
  • Eileen Kühn
  • Elizaveta Dorofeeva
  • Fabio Colombo
  • Felix Riehn
  • Francesca Bisconti
  • Frank Hartmann
  • Frank Roscher
  • Frans R. Klinkhamer
  • Geertje Heuermann
  • Genessis Perez
  • Gerhard Adrian
  • Gevorg Poghosyan
  • Guido Drexlin
  • Günter Quast
  • Hanna Hoffmann
  • Hannes Mildner
  • Hauke Woehrmann
  • Hendrik Seitz-Moskaliuk
  • Irmgard Langbein
  • Iuliia Kazarina
  • Ivan Peric
  • Ivan Shvetsov
  • Jochen Weller
  • Johann Kühn
  • Johannes Bellm
  • Johannes Blümer
  • Johannes Grygier
  • Jonathan Grigo
  • Juergen Becker
  • Julian Gethmann
  • Juliane Raasch
  • Juraj Streicher
  • Kai Zuber
  • Karl-Heinz Langanke
  • Kathrin Walz
  • Katrin Link
  • Kerstin Schönung
  • Kirill Melnikov
  • Klaus Eitel
  • Kumar Ghosh
  • Laura Kuckert
  • Lorenzo Rota
  • Lu Yang
  • Lukas Hehn
  • Maik Hoeschele
  • Marc Weber
  • Marco Harrendorf
  • Marco Langer
  • Markus Roth
  • Martin Printz
  • Matthias Arndt
  • Matthias Steinhauser
  • Matthias Weinreuter
  • Max Fischer
  • Melike Akbiyik
  • Michael Karus
  • Michael Merker
  • Michael Siegel
  • Michael Ziegler
  • Milada Margarete Muhlleitner
  • Monika Blanke
  • Nadine Foerster
  • Nikolaus Trost
  • Pascal Nagel
  • Paul Tremper
  • Philipp Frings
  • Piotr Skwierawski
  • Ralf Ulrich
  • Ralph Engel
  • Raphael Friese
  • Rene Caspart
  • Robin Roth
  • Roman Hiller
  • Sarah Mueller
  • Sebastian Baur
  • Shawn Williamson
  • Simon Fink
  • Simon Kast
  • Simon Kudella
  • Simon Niemes
  • Simone Rupp
  • Stefan Gieseke
  • Stefan Heindl
  • Stefan Zeissler
  • Steffen Baehr
  • Steffen Grohmann
  • Stephanie Hansmann-Menzemer
  • Sven Schoo
  • Tanja Harbaum
  • Thomas Gehrmann
  • Thomas Muller
  • Thomas Müller
  • Thomas Schuh
  • Timo Dritschler
  • Ulrich Husemann
  • Ulrich Nierste
  • Uros Stevanovic
  • Viktor Trusov
  • Wim de Boer
  • Wolfgang Hollik
  • Wolfgang Noll
    • 09:00 11:00
      Arrival and registration 2h
    • 11:00 11:30
      Welcome 30m
      Speaker: Prof. Ulrich Nierste (Institut fuer Theoretische Teilchenphysik, KIT CS)
    • 11:30 12:30
      Nuclear input for supernova and explosive nucleosynthesis calculations 1h
      Speaker: Prof. Karl-Heinz Langanke (GSI Darmstadt)
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:00
      News from KSETA and KIT 1h
      Speaker: Prof. Johannes Blümer (KIT)
    • 15:00 16:00
      KSETA Fellows
      • 15:00
        Mechanism for a bounded and discrete mass spectrum of fermions 20m
        Speaker: Lu Yang (ITP)
      • 15:30
        Simulation of multi-jet events 20m
        Speaker: Johannes Bellm (TTP)
    • 16:00 16:30
      Coffee break 30m
    • 16:30 17:30
      Detector development 1h
      Speaker: Frank Hartmann (KIT)
    • 17:30 18:30
      KSETA Fellows
      • 17:30
        Shielding concepts for next generation DM experiments 20m
        Speaker: Geertje Heuermann (IKP)
      • 18:00
        A High-Performance Smart Camera platform for Scientific Applications 20m
        Speaker: Uros Stevanovic (IPE)
    • 18:30 19:30
      Dinner 1h
    • 19:30 20:30
      Intercultural communication (cancelled) 1h
      Speaker: Prof. Bernd Müller-Jacquier (Univ. Bayreuth)
    • 09:00 10:00
      Probing Cosmological Models with the Cosmic Microwave Background 1h
      Speaker: Prof. Jochen Weller (Univ. Munich, Sternwarte)
      Abstract
    • 10:00 11:00
      KSETA Fellows
      • 10:00
        Higgsbosonmassen in Supersymmetrie 20m
        Speaker: David Kunz (TTP)
      • 10:30
        CMS Level 1 Track Trigger – An FPGA Approach 20m
        Speaker: Tanja Harbaum (ITIV)
    • 11:00 11:30
      Coffee break 30m
    • 11:30 12:30
      Neutrino mass and cosmology 1h
      Speaker: Prof. Kai Zuber (TU Dresden)
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:00
      KSETA Fellows
      • 14:00
        Jet Production in Top-Quark Pair Events Measured with CMS 20m
        Speaker: Alexis Descroix (IEKP)
      • 14:30
        Ultra-high energy cosmic rays: the discovered and yet unknown 20m
        Speaker: Alexander Schulz (IKP)
    • 15:00 16:00
      CMOS Sensors 1h
      Speaker: Prof. Ivan Peric (KIT)
      Abstract
    • 16:00 16:30
      Coffee break 30m
    • 16:30 18:00
      Parallel working groups on "KSETA 2.0" 1h 30m
    • 18:00 19:00
      Dinner 1h
    • 19:00 21:00
      Parallel meetings: PI meeting Room: Straßburg

      Room: Straßburg

      Best Western Hotel Vierjahreszeiten

    • 19:00 21:00
      Parallel meetings: Plenum of doctoral researchers Room: Baden-Baden

      Room: Baden-Baden

      Best Western Hotel Vierjahreszeiten

    • 09:00 10:00
      Methods for precision calculations 1h
      Speaker: Prof. Thomas Gehrmann (Univ. Zürich)
    • 10:00 11:00
      KSETA Fellows
      • 10:00
        Work function studies of gold surfaces for the Rear Wall of the KATRIN experiment 20m
        Speaker: Kerstin Schönung (TLK)
      • 10:30
        CMS Pixel Upgrade 20m
        Speaker: Stefan Heindl (IEKP)
    • 11:00 11:30
      Coffe break 30m
    • 11:30 12:30
      Beautiful ways to new physics 1h
      Speaker: Prof. Stephanie Hansmann-Menzemer (Univ. Heidelberg)
      Abstract
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:00
      KSETA Fellows
      • 14:00
        Belle II-PXD Hit-Recovery by Online-Cluster-Analysis on FPGAs 20m
        Speaker: Steffen Bähr (ITIV)
      • 14:30
        Analysis of Higgs to Tau-Tau events with the CMS detector 20m
        Speaker: Thomas Müller (IEKP)
    • 15:00 16:00
      Computing and data handling for weather forecast 1h
      Speaker: Prof. Gerhard Adrian (DWD)
      Abstract
    • 16:00 17:30
      Departure 1h 30m
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×